torstai 29. marraskuuta 2012

Tutustu juontajiin!





Lotta Laakso

1. Mistä olet kotoisin?
Helsingistä aka stadista.
2. Kuinka vanha olet?
23v.
3. Mikä uutinen on sykähdyttänyt ja miksi?
Kaikki läheisteni elämässä tapahtuvat isommat muutokset sykähdyttävät. Uutinen on laaja käsite. 
4. Millaista on olla juontaja?
Mielenkiintoista ja hauskaa. Juontajana pääsee seuraamaan ohjelman tuotantoa sivusilmällä, samalla itse kuitenkin olemalla siinä mukana.
5. Paras juontaja ikinä?
Hyviä juontajia löytyy niin monesta ohjelmasta, että parasta en osaa valita. Asenteesta pistän peukun pystyyn Vappu Pimiälle.
6. Jos saisit luoda täysin omanlaisesi uutiset, millaiset ne olisivat?
Loisin kerran kuussa ilmestyvän uutiskatsauksen.  Uutisohjelmassa käytäisiin läpi kaikki kuukauden isoimmat uutiset ja niistä keskusteltaisiin.



Jussi Kainulainen

1. Mistä olet kotoisin?
Kaukaa Kaakosta, Karjalan laulumailta. "Ei ole Vuoksen voittanutta, ylikäynyttä Imatraa", kuten Kalevalassakin jo todetaan.
2. Kuinka vanha olet?
Olen noin kolmekymppinen nuori aikuinen, tai jotain vastaavaa.
3. Mikä uutinen on sykähdyttänyt ja miksi?
Sykähdyttävä uutinen pistää ajattelemaan asioita, joita ei muuten ehkä tulisi ajatelleeksi. Vaikkapa raportti iPodeja valmistavasta tehtaasta Kiinasta, jossa työntekijöillä ei ole mitään ihmisoikeuksia mistään työaikoja tai -oloja koskevista oikeuksista puhumattakaan. Palkka riittää hädin tuskin elämiseen. Työnantaja on kuitenkin kohdannut kiusallisen ongelman. Nimittäin nämä törkeän riiston kohteena olevat ja tehtaan valvomissa kerrostaloparakeissa asuvat työntekijät usein mielummin tappavat itsensä kuin menevät töihin. Tämän ongelman työnantaja on kuitenkin ratkaissut näppärästi asennuttamalla kanaverkot asuntolan parvekkeiden eteen niin, etteivät elämäänsä kyllästyneet työlaiset pysty hyppäämään kivetykseen, vaan painelevat kiltisti tehtaaseen töihin valmistamaan meille ihkuja uusia iPodeja.
4. Millaista on olla juontaja? 
En tiedä, olenko minä nyt sellainen? Oli miten oli, päätymiseni tähän pestiin on vain onnettomien sattumien summaa.
5. Paras juontaja ikinä?
Juontaja/toimittaja toimii linkkinä katsojan ja jotain tiettyä asiaa käsittelevän ohjelman välillä. Itse asia eli ohjelman sisältö ja sen kiinnostavuus on tärkeintä. Omasta mielestään hauska juontaja ei voi pelastaa katsojan mielestä surkeata ja sisällötöntä ohjelmaa. Aito kiinnostus ja asiantuntemus ovat hyvän juontajan/toimittajan tärkeimmät ominaisuudet. Näillä hän välittää tietoa ja tunnetta katsojan ja käsiteltävän asian välillä.
6. Jos saisit luoda täysin omanlaisesi uutiset, millaiset ne olisivat?
Olkoonkin, että uutiset pyrkivät kaikin keinoin luomaan illuusion objektiivisuudestaan, kuitenkin uutiskuvissa maailman tapahtumat näyttäytyvät usein nopeina ja ennen muuta yksioikoisina, ikään kuin "meidän" näkökulmasta kuvattuina.  Kokonaisuuden hahmottaminen yhdestä näkövinkkelistä on vaikeaa. Siksi olisi tärkeää tarkastella asioita ja tehdä havaintoja asioiden ja tapahtumien eri puolilta. Tarkastelukulmia on lukemattomia ja useamman tarkastelukulman huomioiminen auttaisi meitä saavuttamaan hiukan terävämmän kuvan kokonaisuudesta. Se auttaisi meitä ymmärtämään paremmin maailmaa, jossa elämme, kanssaihmisiämme ja myös itseämme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti