tiistai 15. tammikuuta 2013

1. lähetys


Tiistaina 15. tammikuuta VäriTV:n ensimmäinen lähetys näki päivänvalon! Lähetyksen päätteeksi nähdyn ensimmäisen uutisjakson aiheina olivat lelujen nykytila, nettikiusaaminen ja Virmuska-muistikahvila.

Aluksi pääsimme näkemään insertin Leikkien-yrityksen oppimiskonsultti Anne Viidan mietteitä nykylelujen trendeistä sekä siitä, miten perinteinen lelu pärjää video- ja tietokonepeleille.

Jakson aikana tutustuimme myös nettikiusaamiseen. Internet-kiusaamisen merkkejä ovat Mannerheiminlastensuojeluliiton mukaan muun muassa netissä luvatta julkaistut loukkaavat kuvat sekä viestit, yhteisön ulkopuolelle sulkemista ja toisen salasanojen luvaton käyttö. Tunnusomaista nettikiusaamiselle on myös sen pysyvyys sekä jatkuvuus, koska kerran internetissä julkaistua sisältöä on vaikea jälkeen päin enää poistaa.

Yhdysvaltain kansallisen terveysinstituutin tekemän tutkimuksen mukaan nettikiusaaminen voi olla uhrilleen jopa rankempi kokemus kuin kasvokkain tapahtuva kiusaaminen. Syynä se, että netissä kiusaajia on vaikea löytää nimimerkkien takaa. Siksi tärkeää olisikin puuttua mahdollisimman nopeasti kiusaamiseen.

Jakson päätteeksi saimme vielä kuulla Virroilla toimivasta Virmuska-muistikahvilasta, joka on tarkoitettu muistisairaille ja heidän omaisilleen. Muistikahvilan toiminnasta  tarkempia tietoja voit lukea täältä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti