tiistai 22. tammikuuta 2013

2. lähetys


Tiistaina 22.1 VäriTV:llä ensi-iltansa sai kulttuuripaketin ensimmäinen lähetys. Illan päätteeksi nähtiin uutisten toinen jakso.  Lähetyksessä käsiteltiin valokuvausfilmirullien markkinatilannetta, aikidoa harrastuksena sekä vierailimme myös Ähtärin eläinpuistossa.

Aluksi pääsimme jututtamaan virtoolaista valokuvausliikkeen omistajaa ja kysymään häneltä, miltä valokuvausfilmirullien tulevaisuus hänen mielestään näyttää. Digitalisoituminen on vaikuttanut jo useamman ajan filmimarkkinoilla kysynnän laskiessa ja hintojen noustessa. Esimerkiksi Polaroid-kameroiden tuotanto lopetettiin jo muutama vuosi sitten, sekä paraikaa meneillään on elokuvateattereiden digitalisoiminen.

Lähetyksen toisessa insertissä pääsimme tutustumaan aikidoon. Suomen Aikidoliiton mukaan aikido on alkujaan japanilainen taistelulaji, jonka avulla hyökkäyksen voi torjua vahingoittamatta vastustajaan pysyvästi. Tämä on mahdollista vastustajan voiman hyväksikäytöllä ja tasapainon horjuttamisella.  Tärkeintä aikidossa kuitenkaan ei ole itsepuolustus vaan itsensä päihittäminen.

Virroilla aikidoa on mahdollista harrastaa Seidokan-seurassa, jonka puitteissa lajia on harrastettu jo vuodesta  1991 lähtien. Tällä hetkellä seuraan kuuluu 20 aktiivista jäsentä. Enemmän aikido-harrastuksesta Virroilla voi lukea Virtain urheilijoiden kotisivuilta.

Toimittajamme vierailivat myös tänä vuonna 40-vuotis juhlavuottaan viettävässä Ähtärin eläinpuistossa. Tutustuimme eläinpuiston talviaikaiseen tarjontaan sekä pääsimme haastattelemaan eläintenhoitajaa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti