sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Inserttejä etsimässä

Pitkin viime syksyä ja nyt vielä keväälläkin, olen seurannut, miten koko koululuokkamme, 11KUVA, on osallistunut uutisten tekoon tuottamalla inserttejä.

Haasteellinen aikataulumme on aiheuttanut päänvaivaa inserttien aiheille. Monta kertaa on haastettu useampi aivopari miettimään, että mistä löydän hyvän, ajankohtaisen, paikallisen ja mielenkiintoisen aiheen? Mistä löydän asiantuntevan henkilön, joka haluaa kameran edessä kertoa asiasta? Miten tiivistän tämän kaiken kiinnostavan infon yhteen minuuttiin?

Niin, sanoinko jo aiemmin, että toinen suuri haaste inserttien kanssa on ollut aikarajoitus. Kauhistuttavan lyhyt ja kompakti yksi minuutti. Tiivistämisen jalosta taidosta ovat kaikki oppineet jotakin, ainakin uskon niin.

Hanna Nelimarkka haastattelemassa Pasi Makkosta Ähärin eläinpuistossa.
Itse olen päässyt tutustumaan toistenkin aihevalintoihin, kun olen kirjoittanut juontoja ankkureillemme. Silloin on tullut tehtyä taustatutkimusta ja se on välillä ollut aika mielenkiintoista salapoliisin työtä.Varsinkin VäriTV:n uutisten teemoista paikallisuus on osoittautunut jännittäväksi. Kukaan meistä ei ole natiivi virtoolainen mutta silti kaikki ovat taidokkaasti onnistuneet kehittelemään aiheita, jotka täyttävät tavalla tai toisella paikallisuuden teeman.

Mielenkiintoista ja opettavaista on myös ollut se, kun olen uutispäällikkönä päässyt näkemään, miten insertit valmistuvat. Olen nähnyt leikkauspöydällä inserttejä vielä  niiden ollessa tekovaiheessa ja myös niiden viimeistellyt versiot. Aikamoinen läjä kasvutarinoita siis on tullut todistetuksi.

Samalla on ollut aika mahtia miettiä, että kaikki ovat löytäneet näin mielenkiintoisia aiheita ja vielä mielenkiintoisempia ihmisiä niistä meille kertomaan!

Kipa-kirjakaupassa Taina Leiponen Viveka Kianderin haastattelussa.
 Inserttien teossa hauskaa on ollut myös erilaisten roolien ottaminen. Itse olen ollut toimittaja, kuvaaja sekä leikkaaja. Paljon on tullut opittua kaikista rooleista ja kaikki roolit ovat tuntuneet mukavilta.

Jaa-a. Nyt tuotannossa viedään jo viimeisiä inserttejä. Saa nähdä, mitä huisia aiheita meille jää grand finaleen!

Terkuin,
Pauliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti